Laboratoriumonderzoek

Naast leefstijl is voeding één van de belangrijkste beïnvloedbare factoren voor onze gezondheid. Velen leven met de gedachte dat we gezond bezig zijn als we voldoende gevarieerd eten. Maar dat blijkt in de praktijk niet voldoende te zijn. Ongemerkt eten we teveel koolhydraten en suiker in het bijzonder, teveel natrium en te weinig kalium zouten, teveel zoet fruit en te weinig rood fruit, etc.. Door middel van onderzoek kan worden opgemaakt of jij goed in balans bent of dat er toch hier en daar verstoringen zijn opgetreden.

De meeste mensen hebben er veel voor over om gezond oud te worden. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Langdurig bestaande geringe verstoringen in metabole processen leiden bij ieder individu tot verschillende verstoringen: bij de één zijn dat vooral laaggradige ontstekingen met verhoogd risico op hart- en vaatziekten, bij de ander verzuring met verhoogd risico op gewrichtsklachten en bij weer een ander tot bacteriële overgroei in de dunne darm met verhoogd risico op chronische darmklachten en auto-immuun ziekten. Kortom, het is van groot belang te weten welke ontsporingen bij jou voorkomen en welk advies daar het beste bij past. Een goed intakegesprek en de juiste anamnese is natuurlijk als eerste heel belangrijk. Maar door bloed-, speeksel-, ontlastings- en urineonderzoek te laten uitvoeren kan ik echt advies op maat geven.

Verder kunnen geringe tekorten in vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen nu nog geen enkele klacht of probleem geven, maar op de lange termijn kunnen ze leiden tot serieuze negatieve gezondheidseffecten. Door een verkeerde leefstijl maken we meer kapot dan ons lief is.

Deze testen laat ik uitvoeren bij RP Sanitas Humanus en Hessels+Grob.

Deze laboratoria richten zich op preventief gezondheidsonderzoek en voedingsgeneeskunde. Zij bieden een groot scala aan testen voor bloed-, urine-, ontlastings-, en speekselonderzoek aan. Deze testen bieden ondersteuning voor een werkdiagnose. Veel van deze onderzoeken worden ook voor de reguliere zorg uitgevoerd.

Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.

Afspraak maken met Desirée?

Meten is weten! Meer informatie nodig of benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!