overgangsklachten

Overgangsklachten, ben ik in de overgang?

Overgangsklachten, wat zijn het en wat kun je zelf doen? Wat is de overgang eigenlijk? Opvliegers? Stemmingswisselingen? Gewichtstoename? Ja heel herkenbaar! Dat zijn inderdaad enkele symptomen, maar daarover later meer. Westerse vrouwen hebben meestal als ze tussen de veertig en zestig jaar oud zijn hun laatste menstruatie, dit is ongeveer 80% van de vrouwen.

Hoe kom ik van het post-COVID syndroom af?

We horen het de laatste tijd steeds vaker: ex-COVID patiënten houden vaak lang last van restklachten. Dit wordt wel het post-COVID syndroom of long-COVID genoemd. Denk jij dat jij hier ook last van hebt? Er is nog veel onduidelijkheid over hoe dit kan ontstaan en waarom de ene persoon wel lang last heeft van de restklachten en de ander niet. Gelukkig weten we inmiddels wel dat het kan helpen om je lichaam te versterken en je immuunsysteem weer goed te laten werken. Hoe pak je dit aan? Dat leg ik in dit blog verder uit.

EMB bloedtest: inzicht in je gezondheid en vruchtbaarheid

Inzicht in je gezondheid en vruchtbaarheid met een EMB-bloedtest

Wil je graag zwanger worden of ben je al zwanger? Een EMB-bloedtest biedt ondersteuning bij een goede gezondheid voor jouw en je kindje. Met de test kan er een gedegen advies worden gegeven om je gezondheid te optimaliseren. Met een bloedtest bij de huisarts of in het ziekenhuis kunnen problemen als bloedarmoede, een traagwerkende schildklier en de aanwezigheid van infecties en ontstekingen of auto-immuunziekten aan het licht brengen. Maar, er kan nog veel meer uit het bloed gehaald worden.

Wat is stresscoaching en wanneer schakel ik een stresscoach in?

Wat is stresscoaching? En wanneer schakel ik een stresscoach in?

Heb je een gejaagd gevoel, hartkloppingen, of pieker je veel? De oorzaak kan te veel stress zijn. Stress heeft een grote invloed op je lichamelijke en mentale welzijn. Een stresscoach leert je hoe je meer rust kunt creëren in je dagelijks leven zodat je de drukte beter aankunt. Herken je de signalen en geef je daar ook aandacht aan? Heb je zelf al van alles geprobeerd om je stress onder controle te krijgen, maar merk je niet echt verbetering? Dan zou een stresscoach je wellicht snel verder kunnen helpen.

Onverklaarbare buikklachten of buikpijn

Wat te doen bij onverklaarbare buikklachten?

Ken jij dat? Een opgeblazen gevoel, onverklaarbare buikpijn, misselijk, winderigheid, diarree of obstipatie? Of zelfs hoofdpijn, vermoeidheid en een slechte adem? Van die klachten waar de huisarts en zelfs de specialist geen antwoord op heeft en dat je dan te horen krijgt dat je er niks aan kan doen? “Dan zal het wel prikkelbare darm zijn”. Frustrerend toch? Jij bent toch niet gek, en je voelt wat je voelt. Maar gelukkig is er meestal wel wat aan te doen! Je hoeft niet rond te blijven lopen met buikklachten, buikpijn en onverklaarbare kwaaltjes.

vermoeidheid

Hoe kom ik van mijn vermoeidheid af na Corona?

Wel opgeknapt maar nog zeker niet de oude? Herken je dat? Die vermoeidheid, die benauwdheid, de hoofdpijn, je hoofd vol watten, die klachten die je nog over hebt van je Corona besmetting? In dit blog ga ik je uitleggen hoe dit kan en wat je eraan kunt doen!

Stress en burn-out

Stress en burn-out

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en dit jaar ligt dit aantal nog een stuk hoger door de coronacrisis. Alles draait om balans. Nu we thuiswerken vervaagd de grens tussen werk en privé. De grens tussen werk en privé is zelfs nog nooit zo vaag geweest. Een burn-out ligt op de loer en dát wil je echt voorkomen. Ben jij continu bezig in je hoofd, op een manier die niet voor jou werkt? Lees praktische tips om stress te verminderen of voorkomen.

Hoe voorkom ik te weinig beweging bij thuiswerken?

Hoe voorkom ik te weinig beweging bij thuiswerken? De meesten onder ons zijn weer aan het thuiswerken. Nu er een tweede Coronagolf is moeten we, tenzij het echt niet anders kan, weer zoveel mogelijk thuis werken. Maar wat is het effect van dat thuiswerken op onze leefstijl? En hoe kan je ervoor zorgen dat je […]

Een vette blog

Een vette blog

Een vette blog Gezonde / ongezonde vetten. Wat is het nu? Wel of geen vet eten? Sommige diëten zijn gericht op minder vet inname, terwijl andere diëten zeggen dat het juist noodzakelijk is om af te vallen. Om maar snel ter zaken te komen… het menselijk lichaam functioneert niet goed als het geen vetten binnenkrijgt. […]

Vermoeidheid en oorzaken