Lymeherstel

Doel van het traject:

Je krijgt van mij inzicht en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt. Samen met jou kijk ik wat er met je aan de hand is en wat er nodig is. Het is geen quick fix traject, maar een traject waar je wel even mee bezig bent, zeker een half jaar. In de zes keer dat je bij mij komt gaan we stapje voor stapje werken aan herstel. Maar ook aan acceptatie en gedragsverandering. Lyme laat je op allerlei manieren zien dat er grenzen zijn bereikt, en dat je je daar heel erg bewust van moet zijn. Een lymepatiënt is vaak erg gevoelig (HSP) en reageert heel sterk op de omgeving en prikkels.

Wil jij Lymeherstel aanpakken?

Heb je klachten? Dan kun je twee dingen doen: wachten, vechten tegen lyme met ieder nieuw “wondermiddel” óf gericht aan de slag gaan op basis van goede informatie.

Herken jij je in de meest voorkomende symptomen en Lyme-klachten?

De ziekte van Lyme is een infectie veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Deze ziekte wordt vaak overgedragen door tekenbeten, maar kan ook worden verspreid door andere stekende insecten zoals muggen en horzels, seksueel contact, bloedtransfusies, van moeder op kind en zelfs via andere lichaamsvloeistoffen. Enige tijd na de beet kan een rode ring genaamd Erythema Migrans verschijnen, wat aangeeft dat de teek besmet is met de Borreliabacterie. Het lastige is dat besmetting ook kan optreden zonder de vorming van deze rode ring, waardoor het onopgemerkt kan blijven.

Meestal treden de ziekteverschijnselen niet onmiddellijk op. De Borrelia-bacterie heeft de neiging zich na ongeveer 14 dagen uit het bloed terug te trekken, waardoor hij niet meer vatbaar is voor antibiotica. Het is dus belangrijk als je een rode kring opmerkt echt meteen naar je huisarts te gaan en om een antibiotica kuur te vragen. Na 14 dagen kan hij zich op verschillende plaatsen in het lichaam verbergen en diverse symptomen veroorzaken, die variëren van ME, fibromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), tot zelfs aandoeningen als MS, reumatoïde artritis, SLE, Parkinson, ALS, Alzheimer en neuro-psychiatrische ziekten. Hierdoor worden veel mensen gediagnosticeerd met een van deze aandoeningen, terwijl de symptomen eigenlijk worden veroorzaakt door de ziekte van Lyme.

 • Ernstige vermoeidheid, vaak gepaard gaande met hoofdpijn en/of duizeligheid
 • Pijn die van plaats verandert
 • Oorsuizen, piepen of andere geluiden
 • Tintelingen, gevoelloosheid, steken en/of kriebels, alsof mieren onder de huid bewegen
 • Wisselende emoties zoals huilbuien, depressieve periodes tot het punt van hopeloosheid
 • (Voedsel-)allergieën
 • Variabele symptoomontwikkeling: veel pijn op de ene dag en weinig klachten op de volgende dag
 • Concentratieverlies en slecht geheugen
 • Onregelmatige hartslag
 • Hormoon gerelateerde klachten
 • Eerdere diagnose van fibromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom of MS

Als je minimaal drie van bovenstaande symptomen herkent, zou je vrijblijvend de Lyme-vragenlijst van Dr. Richard Horowitz in kunnen vullen om te zien hoe groot de kans is dat je besmet bent met de ziekte van Lyme.

Als je minimaal drie van bovenstaande symptomen herkent, zou je vrijblijvend de Lyme-vragenlijst van Dr. Richard Horowitz in kunnen vullen om te zien hoe groot de kans is dat je besmet bent met de ziekte van Lyme.

Ik begin met een uitgebreide anamnese. Daar komen veel vragen over jouw ziektegeschiedenis en klachten, maar ook ziektes of trauma’s die in de familie voorkomen. Het is ontzettend belangrijk om deze mee te nemen in het genezingsproces.

Aanvullend (maar altijd in overleg!) wil ik een aantal tests doen die inzicht geven in jouw gezondheid en die een grote rol spelen in de klachten, denk aan een vitamine D test en een vetzuren meting.

Meer informatie over de stappen:

Graag leg ik je de stappen uit die we met elkaar gaan doorlopen om je darmen en lichaam weer helemaal gezond te krijgen. Bekijk de stappen.

Traject lymeherstel:

Behandeling van de ziekte van Lyme omvat doorgaans het gebruik van antibiotica, vooral in de eerste 14 dagen na de tekenbeet, wat vaak succesvol is. Echter, omdat de Borreliabacterie zich na 14 dagen uit de bloedbaan terugtrekt, is antibiotica na deze periode vaak niet meer zo effectief.

Mijn benadering van de behandeling van de ziekte van Lyme omvat, afhankelijk van jouw klachten, een combinatie van:

 • Voedings- en leefstijladvies
 • Orthomoleculaire therapie
 • Mineraaltherapie
 • Celzouten
 • Fytotherapie

Afhankelijk van jouw klachten kan ik mogelijk ook bloed- en / of ontlastingsonderzoek aanbevelen om de oorzaak van jouw klachten te kunnen achterhalen. Ik werk samen met een aantal gerenommeerde laboratoria, zoals RP Analytics en Medivere.

De kosten voor deze onderzoeken zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Aangezien Lyme een aandoening is die verschillende organen en systemen kan aantasten, kan het behandeltraject aanzienlijke tijd in beslag nemen. Houd hier rekening mee.

 • Ik werk op maat; ieder persoon is uniek en vereist een persoonlijke aanpak, waarbij ik kijk naar de gehele persoon(holistisch) dus hoe is iemand spiritueel, emotioneel, mentaal en wat zijn de fysieke klachten?
 • We plannen 6 consulten in (exclusief testen)
 • Mijn (eigen) ervaring en kennis pas ik volledig toe in mijn behandelingen, zodat ook jij je weer snel beter zult voelen en je beter bent bewapend om lyme aan te pakken.
 • Lymeherstel
  voor maar € 405,-

Naast de directe gesprekstijd wordt er indirecte tijd besteed aan het beoordelen en uitwerken van laboratorium uitslagen, behandelplan, voedingsadviezen, recepten en overige vragen.

Desiree van Cuijk

Laat mij je helpen bij lymeherstel en lichaam weer gezond te krijgen.