Over mij

‘Sterk, met je energie’ is een praktijk die orthomoleculair voedingsadvies geeft met als doel jou fysiek en mentaal sterk te maken.

Voeding is de basis van onze gezondheid. Weet jij wat voeding met je kan doen?

Lees hier alles over wat ik voor jou kan betekenen en hoe we samen je gezondheid kunnen optimaliseren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Desirée van Cuijk. Getrouwd en moeder van een druk gezin. Een aantal jaar geleden overkwam ook mij wat mij nooit zou overkomen, een burn-out. In deze periode heb ik geleerd hoe belangrijk het is om naar de signalen van je lichaam te luisteren, want die krijg je! Door te leren uit mijn hoofd te komen en veel meer in mijn lichaam te zijn heb ik deze moeilijke periode overwonnen, en nog steeds moet ik mijn grenzen duidelijk aangeven. Ook door mijn voeding te optimaliseren heb ik gemerkt wat de juiste voeding voor je kan doen.

Als jonge apothekersassistente was ik altijd al erg geïnteresseerd in het werkingsmechanisme van medicijnen. Waar gaan ze naartoe, wat doen ze daar en wat gebeurt er dan? Ik heb 25 jaar met liefde en plezier in de apotheek gewerkt. Van huis uit heb ik de natuurvoeding meegekregen, mijn ouders waren altijd al in de weer met kruiden en gezonde voeding. Altijd hing er wel ergens een bosje kamille te drogen.

Vanuit deze visie ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in het natuurlijk genezen van lichaam en geest. En nu heeft de orthomoleculaire therapie mij gegrepen! Zo wonderbaarlijk vind ik het dat men het zelfherstellend vermogen van een lichaam kan ondersteunen met voeding en eventueel aanvulling met supplementen.

Sterk Uden Desiree van Cuijk

Orthomoleculair voedingstherapeut

Als orthomoleculair therapeut ben ik geen symptoom bestrijder, maar kijk ik naar de oorzaak achter de klachten, welke systemen zijn verstoord en waar kan wel wat ondersteuning gebruikt worden? Als thuis je lamp constant stuk gaat kun je er steeds een nieuwe lamp indraaien, maar de oorzaak pak je niet aan.

Het is ongelofelijk wat slechte voeding aan kan richten in een lichaam, en fantastisch wat gezonde voeding voor je kan doen. Je  zal merken dat er meer energie is, dat je een verbeterde stoelgang krijgt en beter slaapt. Je voelt je beter in je vel zitten, en misschien verlies je ook wat gewicht. Supplementen geven het lichaam een boost in herstel. Tekorten aanvullen met voeding blijft lastig dus extra aanvulling is vaak wel nodig: niemand wilt een halfjaar lang elke dag zes haringen eten omdat de omega 3 te laag is. De interesse waar de natuurlijke stofjes naar toe gaan, wat ze daar doen en wat er dan gebeurt kan ik op deze manier weer in de praktijk brengen.

Vertrouw op het feit dat je gezondheid verbetert.

Balans herstellen

Door aandacht en vertrouwen te geven in het eigen kunnen wil ik een positieve draai geven aan:

  • negatieve gevoelens en sombere gedachten;
  • het coachen bij optimaliseren van je voedingspatroon door middel van orthomoleculair voedingsadvies;
  • samen een manier van bewegen bedenken die bij jou past.

Tegenwoordig is het niet zo makkelijk om in beweging te komen. Door onze geautomatiseerde maatschappij en het vele denkwerk leven wij teveel in ons hoofd en is beweging ook niet zo vanzelfsprekend meer. Bewerkte voeding ligt overal voor het oprapen en men weet niet meer wat nou echt gezonde voeding is. Beweging en juiste voeding is de manier om de balans weer te herstellen en om gezondheidsbevorderend gedrag eigen te maken. De verbondenheid tussen lichaam en geest maakt je STERK!