Leefstijlcoaching

Wil jij meer energie, je prettiger voelen, minder stress hebben. Ben je niet tevreden, ongelukkig of eenzaam? Lukt het je om dagelijkse dingen te doen of heb je daar moeite mee? Hoe is je eetpatroon. Heb je vragen of antwoorden nodig rondom je leefstijl, gezondheid en welbevinden? Dan is het iets voor jou om eens op bezoek te komen bij een leefstijlcoach.

Kenmerken van de leefstijlcoach

Als leefstijlcoach kijk ik altijd breed naar jouw leefstijl. We kijken naar jouw voeding- en beweegpatroon, maar ook naar slaap en stress. Ook ontspanning en zingeving zijn belangrijk als het gaat om je gezond voelen. Ik kijk naar alle aspecten van leefstijl om te zien waar jij winst uit kunt halen.

Een leefstijlcoach is jouw gids als je je dagelijkse gewoontes wilt veranderen. Om je goed te (blijven) voelen. Als je meer energie wilt, een betere balans in je leven, je prettiger wilt voelen in je lichaam.  Misschien wil je wel afvallen of minder last van stress hebben.

Een coach vertelt je niet wat je moet doen, maar gaat samen met jou op zoek naar wat jij kunt en wilt doen en veranderen op allerlei vlakken van leefstijl, ook waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. We gaan op zoek naar jouw motivatie zodat je dit nieuwe gedrag blijvend vol kunt houden.

Een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch wordt daar in de zorg wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Gezondheid wordt nog vaak gezien als afwezigheid van ziekte. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op jouw veerkracht en op wat jouw leven betekenisvol maakt.

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies.

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Meedoen
  • Kwaliteit van leven
  • Dagelijks functioneren

Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Het spinnenweb geeft inzicht

Het spinnenweb is een gespreksinstrument voor iedereen en brengt hoe je zelf jouw gezondheid ervaart, en brengt dat in kaart.

Ben jij benieuwd naar jouw Positieve Gezondheidsscore? Vul dan hier de vragenlijst in en ontvang direct jouw GRATIS uitslag in het spinnenweb. De uitslag kunnen we samen bespreken.

Krijg weer grip op je gezondheid

Positieve Gezondheidscoaching is gericht op persoonlijke groei, veerkracht en verandering, maar vooral bedoeld om je inzicht in je eigen functioneren te verdiepen. Jouw situatie en beleving staat altijd centraal. Het is OK dat je soms iemand nodig hebt die je verder coacht, zodat je leven weer op de rit komt en kleur krijgt.

Positieve Gezondheid is een initiatief van het Institue for Positive Health.

Afspraak maken met Desirée?

Heb je vragen over leefstijlcoaching? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.