Orthomoleculair advies
D.m.v. orthomoleculair advies ga ik je op weg helpen. Echt een super lastig woord, maar het komt erop neer dat we er voor zorgen dat de cellen in je lichaam op alle niveaus weer gezond en goed functionerend worden. Er is meer mogelijk dan je denkt!
Onze huidige leefstijl en voeding is enorm veranderd. Er kunnen tekorten van vitamines, mineralen en sporenelementen door:
- dagelijkse stress
- de manier van voedselbereiding in de voedingsindustrie (bewerkte voeding) en in de eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren bij de bereiding van voedsel
- tekorten aan mineralen in de bodem
- belasting met schadelijke stoffen in leefomgeving (zoals bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling, amalgaam vullingen)
- minder bewegen
Relatief kleine gezondheidsproblemen zoals eczeem, menstruatie klachten, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen voortekenen zijn van het ontstaan van grotere problemen, dus wacht niet te lang en werk bij voorkeur preventief met voeding aan je gezondheid.
Een consult is dus voor iedereen nuttig, want goede voeding is de basis van je gezondheid. Gezondheid is veel meer dan afwezigheid van ziekten. Een gezonde voeding activeert het zelf genezend vermogen van ons lichaam en is daarom de beste preventie tegen allerlei ziekten en aandoeningen.
Met voedingsadvies (lees: geen dieet!) wil ik je weer de goede weg ophelpen zodat ook je lichaam van binnen weer sterk wordt.
Een moeilijk woord ‘orthomoleculair’. Wat betekend het nou eigenlijk?
In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”.
Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.
Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.
Hoe denk je dat je gezondheid er over 5, 10, 20 of 30 jaar voor staat?
Voeding speelt een sleutelrol als het gaat om niet ziek worden en herstellen. Chronische aandoeningen worden in de reguliere geneeskunde vaak gestabiliseerd, de symptomen worden aangepakt maar de onderliggende oorzaak vaak niet. Wanneer de medicatie stopt blijven de symptomen toch aanwezig. Denk maar aan diabetes type 2 of reuma. Om het antwoord te vinden om chronische aandoeningen aan te pakken moeten we terug naar de basis: waarom worden we ziek, hoe kunnen we ziekte voorkomen en wat moeten we doen als aandoeningen verergeren? Door naar je eetgewoontes te kijken en deze te bespreken wordt het al snel duidelijk waar het één en ander fout kan lopen.
Het is inmiddels wel duidelijk en onderbouwd dat een behandelwijze met voeding en voedingsstoffen (supplementen) een belangrijke rol speelt bij veel verschillende aandoeningen zoals diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten en ouderdomskwalen.