Stresscoaching

Laat je leven niet door stress bepalen

Stress is een fysieke reactie op iets van buitenaf of intern. In de oertijd bijzonder handig, als er gevaar dreigde en er een sabeltandtijger achter je aan kwam. Permanente stress is een ander verhaal. Je draaglast is dan groter dan je draagkracht. Hoeveel je aankan verschilt per persoon en is onder meer afhankelijk van je innerlijke veerkracht.

Breng de balans terug

Als je continu in je hoofd bezig bent, op een manier die niet voor je werkt, verandert er niks. Hier iedere keer maar energie in steken, zorgt er alleen voor dat je je slechter en slechter voelt. Stress is immers een opgebouwde spanning die ontstaat als het verschil tussen moeten en kunnen langdurig te groot is. De kunst van het leven zit in het feit dat je voortdurend in beweging blijft en mee stroomt.

Waarom een stresscoach?

Een coach helpt je om bewust te worden van het gesprek met jezelf en om tot de kern van gedachten en overtuigingen te komen. Deze bepalen voor een groot deel hoe je je voelt en hoe de werkelijkheid eruitziet die je zelf om je heen creëert. Behalve deze inzichten krijg je de juiste tools aangereikt om heel snel stress te verminderen of te laten verdwijnen. Ook gaan we in op de aspecten van positief denken en ondersteunende sociale contacten.

Hoe ga ik te werk?

De intake

De eerste sessie duur ongeveer anderhalf uur. Samen leggen we de basis voor jouw coaching traject. We gaan dieper in op waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Dat is natuurlijk waar het om gaat: de toekomst zoals jij die graag ziet en hoe wij kunnen helpen die te creëren.

Na je eerste sessie volgen wekelijkse sessies van een uur. Afhankelijk van hoe het gaat, kan dat bijvoorbeeld ook eens in de twee weken zijn. We evalueren samen hoe het in de afgelopen periode is gegaan, waar je nu staat en wat je nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Tools en inzichten

Coachen is een werkwoord dus met alleen gesprekken kom je er niet. Hoe waardevol ook, het grootste effect bereik je tussen de coaching sessies door. Je gaat namelijk zelf aan de slag met tools en inzichten die je coach je heeft aangereikt. Ze zijn eenvoudig en makkelijk toe te passen en kosten weinig tot geen extra tijd.

En heb je je doel bereikt? Ben je tevreden? Heb je innerlijke rust? Staat je hoofd eindelijk stil? Dan komt er een einde aan het coachingstraject, en heb je genoeg tools om je stress zelf te kunnen hanteren.

Lekker buiten wandelen

Er is ook de mogelijkheid voor coaching buiten tijdens een wandeling. Bewegen is dé manier om stress kwijt te raken en er komt vaak een goed gesprek op gang.

In de natuur kan je cognitieve focus herstellen: de aandacht gaat als vanzelf naar de natuur, maar je hoeft er niet echt te letten. Er zijn geen auto’s, stoplichten of andere mensen. De ongerichte aandacht helpt de batterij weer opladen. Mark Mieras, wetenschapsjournalist, ontdekt dat oogbewegingen in de stad veel sneller en schichtiger zijn. Dat vermoeit het brein. In de natuur kijken we rustiger rond en ontspannen we.

Tarief voor stresscoaching

  • Coaching tijdens wandelen
    € 65

Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.

Afspraak maken met Desirée?

Meer informatie nodig of benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!

Stress wandelen coaching