Hoe ga ik te werk?

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een uitgebreide intake lijst. Aan de hand van jouw antwoorden, heb ik een goed inzicht in je klachten.

Tijdens de eerste afspraak gaan we dit bespreken aangevuld met informatie over je voedingspatroon en je leefstijl. We bespreken je belangrijkste vragen en/of klacht(en).

Het kan zijn dat ik je vraag een voedingsdagboek bij te houden voor een week waarin je bijhoudt wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt, hoeveel je beweegt en hoe je je daarbij voelt. Dit voedingsdagboek neem je vervolgens mee naar het tweede consult.

Afspraak maken met Desirée?

Voeding is de basis van onze gezondheid, maar ook voor leefstijlcoaching kun je bij mij terecht. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen en hoe we samen jouw gezondheid kunnen optimaliseren?

Vervolgconsult

Na circa een maand vindt een vervolg afspraakplaats. In de tussentijd ga je met de gemaakte afspraken en doelen aan de slag. Centraal tijdens deze vervolgafspraak staan je eerste ervaringen met aanpassingen in je voeding en de geadviseerde supplementen. We gaan samen kijken wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen. Het behandelplan is hierop gebaseerd en helemaal op jou afgestemd.

Het behandelplan biedt je houvast om aan de slag te gaan. Dat kan zijn met aangepaste voeding om bepaalde intoleranties of allergieën te vermijden of om ontstekingen aan de darm te herstellen. Ook kan aanvulling in de vorm van voedingssupplementen zinvol zijn om een verstoorde balans te herstellen. Er is geen standaardoplossing, ieder individu is anders.

Gezondheidsklachten geven over het algemeen energieverlies. Door geleidelijke aanpassingen in je leefstijl door te voeren, neemt in veel gevallen je energie toe en je klachten af. Een positieve ontwikkeling van je energieniveau is goed te meten in levenslust, niet in getallen.