Terug naar je energieke zelf: de kracht van voeding, leefstijl en evolutie

Veel mensen lopen rond met klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn of andere vage symptomen die maar niet weg lijken te gaan, hoe vaak je ook de huisarts bezoekt. Wat als ik je vertel dat je veel meer in eigen hand hebt dan je denkt? Het mooie is namelijk dat er een bewezen wetenschap achter ligt – orthomoleculaire therapie – maar dat vaak al kleine aanpassingen in je gewoontes een groot verschil kunnen maken. Je hoeft dus niet je hele leven om te gooien om je energie terug te krijgen!

Zelf de regie nemen

Het idee dat je zelf de regie kunt nemen over je gezondheid is ontzettend krachtig. Door de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding en leefstijl, kun je je klachten verminderen of zelfs helemaal oplossen. Het voelt misschien alsof je leefstijl aanpassen een enorme opgave is, vooral als je er nog nooit echt mee bezig bent geweest. Maar bedenk: het hoeft helemaal niet groots of ingewikkeld te zijn. Sterker nog, de oplossingen zijn vaak eenvoudiger dan je denkt.

Orthomoleculaire therapie

Wat ik prachtig vind aan orthomoleculaire therapie, is dat het gebaseerd is op gedegen kennis over de menselijke evolutie. Onze voorouders leefden in harmonie met de natuur, aten wat er voorhanden was en volgden het ritme van de seizoenen. Dat natuurlijke evenwicht raakte we onderweg een beetje kwijt, maar het idee van terug naar de basis ligt ten grondslag aan dit voedings- en leefstijltraject.

Natuurlijk leven we nu in een totaal andere tijd, maar dat betekent niet dat we de lessen uit het verleden moeten vergeten. We nemen die oude wijsheid mee, en passen het toe in een modern jasje, passend bij onze huidige wereld. Het kan echt zo simpel zijn: gezonder eten, beter slapen, meer bewegen en bewust zijn van wat je lichaam nodig heeft.

Oplossing

Er is dus een oplossing voor die vermoeidheid en andere aanhoudende klachten. En die oplossing hoeft helemaal niet moeilijk of meeslepend te zijn. Het begint vaak bij kleine stappen die je zelf kunt zetten, waardoor je weer grip krijgt op je gezondheid en je energie. Jij hebt de regie in handen!

Sterk Uden - Desiree van Cuijk

Desirée van Cuijk, orthomoleculair adviseur / darmtherapeut

Heb je vragen over de betreffende trajecten? Stuur me een berichtje via het contactformulier, maar je mag me ook gewoon bellen.