Succesverhaal René – herstel astmapatiënt na coronabesmetting

René nam contact met mij op. Hij is astmapatiënt en vermoed dat hij corona heeft gehad in maart 2020, toen COVID-19 ook de weg naar Nederland had gevonden.

De corona in combinatie met de astma zorgde ervoor dat René zich niet fit voelde, en last had van vermoeidheid. Zijn medicijngebruik werd er niet minder om, dit om de benauwdheid de baas te blijven. Toch bleef het energielevel laag en hield de benauwdheid aan. De huisarts  kon weinig verder doen omdat het medicijngebruik al was toegenomen, en dit het enige was dat kon helpen. Dus hij besloot verder te zoeken.

In de zoektocht kwam hij Sterk Uden tegen. Tijdens de intake hebben we een kennismakingsgesprek gehad en de klachten besproken. Ook hebben we een plan van aanpak opgesteld. Er was gelijk een klik en we hadden beide vertrouwen in dit plan van aanpak. We gingen dus aan de slag!

Bloedonderzoek

De eerste stap in dit proces was een algeheel onderzoek naar het functioneren van het lichaam van René. Een belangrijk onderdeel hierbij is de EMB-bloedtest. Deze hebben we afgenomen om zo te kunnen kijken waar de tekorten lagen. Deze tekorten zijn namelijk vaak de oorzaak van de vermoeidheid. Helemaal als een lichaam nog in de herstelfase van een ziekte of infectie, zoals corona, zit. Als een lichaam te weinig essentiële mineralen, vitaminen of andere waarden heeft, zal herstel uitblijven en zal René zich nog lang moe en futloos voelen.

Resultaten vertalen naar voedingsadvies

Op basis van de resultaten uit de EMB-bloedtest hebben we samen de voeding van René onder de loep genomen. De juiste voeding zorgt er namelijk voor dat de juiste balans van vitaminen en mineralen in het lichaam hersteld kan worden en dat het lichaam de kans krijgt om de infectie, in dit geval corona, af te stoten.

We stelden een voedingsplan op, passende bij de situatie en de haalbaarheid. Uit een magazine haalden we verschillende recepten en ideeën waar René gemakkelijk mee aan de slag kon, en uiteindelijk zelf leert variëren in een gezond voedingspatroon. Ook bespraken we voedingssupplementen. Door supplementen geef je namelijk je lichaam precies wat deze nodig heeft tijdens het herstel van bijvoorbeeld corona.

Een tevreden klant! De professionele aanpak van Desirée kan ik iedereen aanraden!’
– René

Medicijnvrij na 25 jaar

De voedingsaanpak en de voedingssupplementen bleken al snel het gewenste effect te geven. En nog beter: de aanpak werkte zo goed dat René kon afbouwen in medicijnen. Nu, enkele maanden later, kan René zelf medicijnvrij door het leven, en dat na 25 jaar intensief medicijngebruik. Dat is voor René al een enorme winst! Ook het energielevel krabbelt langzaam weer omhoog, hier gaan we nog aan werken zodat dat ook weer optimaal wordt.

Desirée van Cuijk

Desirée van Cuijk, Orthomoleculair adviseur

Herken jij de klachten van René over vermoeidheid na corona, in combinatie met astma? Of heb je naar aanleiding van dit succesverhaal nog vragen? Dan mag je gerust contact met mij opnemen! Sterk met je Energie is gevestigd in Uden en geeft orthomoleculair voedingsadvies.